Tarieven 2021

 

Tarieven Generalistische Basis GGZ (GB-GGZ) en particulier vanaf 01-01-2021

Psychologische hulp kort (tot 294 minuten) € 522,13
Psychologische hulp middel (tot 495 minuten) € 885,01
Psychologische hulp intensief (tot 750 minuten) €1434,96
Beoordeling klacht zonder behandeling
(onvolledig behandeltraject, tot 120 minuten)
€228,04
Consult particulier of onverzekerde zorg (45 minuten contacttijd) €100,00

Praktijk Grip brengt hiervan een percentage (tussen 80%-100%) in rekening, afhankelijk van de contractafspraken die de praktijk met uw zorgverzekeraar heeft. In het traject wordt alle directe en indirecte tijd besteed aan de behandeling geregistreerd. De factuur wordt na afloop van de behandeling ingediend bij uw zorgverzekeraar, die deze dan direct aan de praktijk zal vergoeden. Kijk hier voor meer informatie over het verschil tussen gecontracteerde en ongecontracteerde zorg.

De prestatie Onvolledig behandeltraject (betreft Generalistische Basis-GGZ) met maximaal het bijhorende bedrag € 228,04  wordt o.a. in rekening gebracht voor een intake zonder vervolgbehandeling, wanneer geen sprake is van een DSM-classificatie of wanneer vroegtijdig wordt geconcludeerd dat behandeling binnen de Gespecialiseerde GGZ geïndiceerd is.

Bij een particulier consult, bijvoorbeeld in het geval van onverzekerde zorg krijgt u maandelijks een factuur. Er is sprake van no-show wanneer u binnen 24 uur uw afspraak afzegt of niet op de afspraak komt, ook bij ziekte. Dit bedrag wordt bij u in rekening gebracht. Uw zorgverzekeraar vergoedt dit niet. Zegt u daarom altijd tijdig telefonisch af, u mag hiervoor altijd mijn voicemail inspreken. Ook buiten kantoortijden en in het weekend.