Vergoeding en kosten

Waar je ook verzekerd bent, je individuele behandeling bij Praktijk Grip wordt bijna altijd vergoed vanuit je basisverzekering. De nota van je behandeling wordt rechtstreeks verrekend met je zorgverzekeraar. Om hiervoor in aanmerking te komen is een verwijsbrief van de huisarts nodig. Deze kunt u zelf meenemen naar het eerste gesprek, of uw huisarts kan deze rechtstreeks naar de praktijk sturen.

Verwijzing vindt plaats op basis van een aantal criteria: het vermoeden van een psychische stoornis, de ernst, de complexiteit, de risico’s en het te verwachten beloop van de klachten. Als een verwijzing toch niet passend blijkt te zijn, wordt u weer terugverwezen naar de huisarts.

Hulpverlening zonder verwijsbrief en zonder vergoeding van de verzekeraar is ook mogelijk (mits er geen sprake is van verzekerde zorg). Je krijgt dan elke maand een factuur, die je binnen 30 dagen moet betalen. Hiervoor gelden de volgende tarieven.

Gecontracteerde Zorg in 2022
In Nederland zijn er tien zorgverzekeraars (zorgconcerns). Hieronder vallen de tientallen verschillende verzekeringsmaatschappijen, waarvan Praktijk Grip met de meeste zorgverzekeraars contracten heeft afgesloten. Onder andere met Menzis, DSW, Multizorg VRZ, CZ/ Delta loyd/ Ohra, Achmea, Zilveren kruis, Caresq, VGZ en De Friesland. Deze lijst is echter niet uitputtend en via uw verzekeraar en de zorgzoeker op de website van uw verzekeraar kunt u uitzoeken of uw verzekeraar een contract heeft afgesloten met Praktijk Grip. Bij deze verzekeraars komt u in aanmerking voor volledige vergoeding.

Ongecontracteerde Zorg in 2022

Ben je verzekerd bij een zorgverzekeraar waarmee wij geen contract hebben? Dan is het belangrijk dat je uitzoekt welke kosten je wel en niet vergoed krijgt voor psychologische hulp. Zorg ervoor dat je behandelaar BIG-geregistreerd is en een AGB-code heeft (kijk op de pagina van Contact en route voor deze informatie). Je krijgt, afhankelijk van je polis en verzekeraar, minimaal 60% en maximaal 100% vergoed.

De contracten sluiten we per jaar af, dus dit kan veranderen. Of de zorg wel of niet gecontracteerd is, heeft geen invloed op de kwaliteit van de door ons geleverde zorg.

Afspraken afzeggen
Een afspraak kunt u tot uiterlijk 24 uur van tevoren kosteloos annuleren, door te bellen naar telefoonnummer: – of een e-mail te sturen naar info@praktijk-grip.nl  U kunt altijd een boodschap inspreken op de voicemail, ook buiten kantoortijden en in het weekend. Afspraken die niet op tijd zijn afgemeld, worden bij u in rekening gebracht (€50,00 per consult), dit wordt niet vergoed door de verzekeraar.

Nog vragen?
Overleg bij twijfel met Praktijk Grip en/of vraag informatie op bij uw zorgverzekeraar. Voor meer informatie over vergoedingen: http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/psychologie