Intake

Na de aanmelding zal de behandeling op starten met een intakegesprek in mijn praktijkruimte in Nieuw Annerveen. De intake bestaat uit een of twee gesprekken waarin uw klachten in kaart worden gebracht, vragenlijsten worden ingevuld, en de mogelijkheden voor behandeling worden besproken. Ook is de intake een manier om wederzijds kennis te maken, want voor een goede behandeling is het van belang dat er een klik is tussen cliënt en therapeut.

Mocht deze klik er onverhoopt vanuit uw kant niet zijn dan kunnen we met u meedenken waar u ergens anders terecht kunt.

Aan het einde van de intake worden de verschillende behandelmogelijkheden aan u voorgelegd die passen bij de behandeldiagnose. Het uitgangspunt is dat we samen beslissen wat de best passende behandeling is en wat de duur van de behandeling wordt.

Mocht er een inschatting worden gemaakt dat de kortdurende behandeling onvoldoende is dan kijken we samen wat er nodig is en waar dit mogelijk zou kunnen zijn.

Dit online behandelprogramma wordt gebruikt ter ondersteuning om de doelen die gesteld zijn te halen. Naast de opdrachten, oefeningen en registraties die men thuis kan doen, zijn er op Therapieland online supportgroepen waar men gebruik van kan maken. Ook kan men via een mailfunctie in therapieland contact zoeken met de behandelaar.

Voor informatie over de verschillende behandelmogelijkheden kunt u hier kijken.