Wie ben ik

Mijn naam is Thérèse van Beek en ik ben werkzaam als gezondheidszorgpsycholoog in mijn eigen praktijk. Samen met mijn gezin woon ik sinds 2011 met veel plezier in het dorp Nieuw Annerveen. In 2000 ben ik naar het Noorden verhuisd om te starten met een studie pedagogische wetenschappen. In 2003 ben ik naast pedagogiek, ook psychologie gaan studeren. Uiteindelijk ben ik in 2005 afgestudeerd als orthopedagoog en in 2006 als psycholoog aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Direct na mijn afstuderen ben ik aan het werk gegaan binnen mijn vakgebied en ik heb in de loop der jaren ervaring opgedaan met uiteenlopende psychische problemen bij mensen van verschillende leeftijden. De laatste jaren ben ik vooral werkzaam geweest binnen de GGZ, gericht op mensen met een gehoorbeperking en /of  tinnitus (oorsuizen) met bijkomende psychische problematiek.

Naast mijn werk ben ik continue bezig om mij verder te ontwikkelen. Na het behalen van de basisopleiding voor psycholoog en orthopedagoog heb ik opleiding tot GZ psycholoog gevolgd in Nijmegen. Verder heb ik diverse opleidingen op het gebied van EMDR gevolgd en beschik ik over de registratie ‘EMDR Europe Practitioner’. EMDR Europe Practitioner is een titel die in Europees verband wordt toegekend aan mensen van wie is vastgesteld dat zij in staat zijn EMDR in alle facetten te beheersen. Daarnaast heb ik verschillende cursussen gevolgd op het gebied van cognitieve gedragstherapie, schematherapie en wandelcoaching.

Om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen binnen mijn vakgebied ben ik lid van zowel de Vereniging voor Cognitieve Gedragstherapie (VGCT) en de Vereniging EMDR Nederland (VEN). Kennis en ervaring opdoen met de nieuwste ontwikkelingen binnen mijn vakgebied vind ik belangrijk en ook voor de komende jaren staan er verschillende cursussen en opleidingen gepland.

In 2018 heb ik de keuze gemaakt om voor mijzelf te beginnen. Ik ben ontzettend trots op Praktijk Grip en ik heet je van harte welkom. Behandeling binnen de praktijk is in overleg ook mogelijk in het Engels.